Rob Meijer dirigent, artistiek leider

Van 1985 tot 1990 studeerde ik hoofdvak piano aan de Hoge School voor de Kunsten Arnhem. Pas na mijn studie ging ik mij met koor- en orkestdirectie bezighouden. Ik behaalde diverse diploma`s via Unisono (nu LKCA) in Utrecht en deed in 1995 staatsexamen. Daarna nam ik les aan de Hoge School Instituut Dirigenten Educatie bij Joop Schets te Gorinchem, waar ik afstudeerde in 1998 met het diploma Koordirectie Uitvoerend Musicus (Master). Gedurende mijn studie volgde ik ook diverse aanvullende opleidingen en cursussen koor- en orkestdirectie in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren ben ik dirigent van de meest uiteenlopende koren geweest, variërend van cantorijen en kamerkoren tot muziektheaterverenigingen en toonkunst oratoriumkoren.

Mijn muzikale oeuvre is dan ook zeer uitgebreid en omvat alle stromingen uit vijf eeuwen vocale klassieke muziek, waaronder het standaard repertoire zoals de bekende passionen en grote oratoria alsmede opera, operette en musical.

Ik verzorg cursussen stem- en koorvorming waarbij ik de leerstof en het repertoire precies afstem op de wensen van de koorzangers. Daarnaast adviseer ik besturen van amateurverenigingen hoe zij zich kunnen onderscheiden van de doorsnee verenigingen door hen te leren hoe je veel meer publiek en nieuwe leden kunt motiveren en interesseren door de juiste marketingstrategieën en PR.  Op mijn site www.dutch-koorbusiness.nl kan jij daar nog veel meer over lezen.

Sinds 2014 geef ik ook Business Seminars en Workshops aan zelfstandig musici. Hiermee help ik mijn collega’s uit de kunst en cultuursector hun carrière als artistiek ondernemer te professionaliseren. Wil jij ook op zakelijk gebied meer uit jouw artistieke passie halen? Klik dan op deze link voor meer informatie hoe ik jou kan helpen.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This