Over ons

Sinds 1999 maakt de Stichting Eemland MuziekProject in projectvorm muziek met (amateur)zangers en instrumentalisten. Dat houdt in dat we in vier zaterdagen een bepaald programma instuderen en daarna uitvoeren. Daarna wordt het project weer ontbonden en beginnen we weer met een ander project.

Voor wie
Onze muziekprojecten zijn bestemd voor ervaren koorzangers en musici die graag gericht aan een doel werken en in staat zijn zich om binnen korte tijd een muziekstuk eigen te maken.

Waarom op deze manier
Wij merken dat geroutineerde koorzangers niet altijd voldoening halen uit de wekelijkse repetitieavond van hun koor. Er wordt vaak veel herhaald en de vorderingen zijn niet altijd zichtbaar.

Repertoire
Ook is het repertoire vaak beperkt tot de klassiekers. Eemland MuziekProject richt zich daarom juist op de wat minder bekende stukken: meesterwerken om één of andere reden uit de gratie en daardoor in de vergetelheid zijn geraakt. Wij denken dat dergelijke composities de nieuwsgierigheid van zowel de gevorderde projectzanger als de avontuurlijker ingestelde concertbezoeker prikkelen. Eemland MuziekProject heeft de afgelopen jaren dan ook diverse interessante projecten en zelfs Nederlandse premières verwezenlijkt.

Wie zijn wij
Eemland MuziekProject staat onder leiding van dirigent Rob Meijer.

Pin It on Pinterest

Share This