De Projecten van Eemland MuziekProjecten

2017: Buon Natale! O.a. Magnificat Vivaldi en delen uit de Missa Sancti Christophori van Lotti.

I.s.m. barokorkest Le concert du Trianon werd op kerstavond 24 december sprankelende Italiaanse barokmuziek uitgevoerd in de Leeuwenbergkerk te Utrecht uitgevoerd. Het geheel stond deze keer onder leiding van Sebastiaan de Leeuw.

2016: Johannes Passion 1725 BWV 245

5 maart 2016 stond de Johannes Passion BWV 245 op het programma. We voerden niet de standaardversie uit maar de bijzondere en nauwelijks uitgevoerde tweede versie uit 1725.  Lees hier meer over de ins en outs.

2014: Litaniae Xaverianae ZWV 155 van Zelenka (première)
Na een periode van inactiviteit werd in 2014 aan de première gewerkt van een onbekende nog niet uitgegeven litanie van de Tsjechische componist Jan Dismas Zelenka, ook wel de Boheemse Bach genoemd. We besloten de Boheemse en Leipziger Bach in één programma samen te voegen onder de titel ‘Bach versus Zelenka, contrast en overeenkomst’. Dit programma was een groot succes.

2008: Johannes Passion van G.A. Homilius (première)
Dit project betrof de Nederlandse première van de Johannes Passion van Bachs meest succesvolle leerling Gottfried August Homilius.

2006: Lukas Passion van G. Ph. Telemann
De nauwelijks gehoorde Lukas Passion van Telemann was het vierde project van Eemland MuziekProjecten.

2002: Cantate The Golden Legend van Sir Arthur Sullivan (première)
In 2002 realiseerden we een zeer ambitieus project: de totaal vergeten magistrale cantate ‘The Golden Legend’ van Sir Arthur Sullivan.

2001: Kerkcomposities van Josef Rheinberger
De kerkcomposities van Josef Rheinberger stonden centraal in het tweede muziekproject.

2000: Reconstructie Markus Passion BWV 247 (première)
Het eerste grote project van Eemland MuziekProject was een reconstructie van de verloren Markus Passion van Johann Sebastian Bach.

Pin It on Pinterest

Share This